Accu voor uw Vespa

Wanneer je aan scooters denkt komt het merk Vespa vaak als eerste naar boven. Vespa valt onder de Piaggio groep, hieronder vallen ook de motoren/ scooters van Piaggio, Aprilia, Gilera, Derbi en Moto Guzzi. Deze Italiaanse merken zijn allen uniek, omdat ze hun eigen filosofie en vakmanschap staan. Het eerste prototype van Piaggio werd na de tweede oorlog tot leven gebracht. Er ontstond namelijk een behoefte om jezelf snel en vrij te kunnen verplaatsen. Toen de scooter aan het rijden was en het zoemende geluid luidde, dacht de ontwikkelaar Enrico Piaggio aan een wesp. Dit leidde tot de naam Vespa (Italiaans voor Wesp). 

Scooteraccu kopen voor jouw Vespa?

Een Vespa scooter / motorscooter kan geleverd worden met een accu die gelabeld is met de sticker van Piaggio, Yuasa makt ook vele accu's voor de Vespa modellen. Het kan dus goed zijn dat je een Yuasa scooteraccu hebt zonder dat je dit zelf weet. Dit leidt er wel toe dat deze alleen als originele accu te bestellen is, waardoor wij hem niet in ons assortiment kunnen krijgen. Gelukkig heeft Motorstroom ook de Fulbat en Exide scooteraccu's op voorraad. Deze merken evenaren of overtreffen de originele prestaties, wij beschouwen deze scooteraccu merken dan ook als A-kwaliteit. 

Welke typen scooteraccu's zijn er?

Scooters werden vroeger altijd voorzien van een conventionele scooteraccu, dit type accu wordt echter niet meer geproduceerd en hebben wij voor scooters niet meer in ons assortiment. De nieuwere accu's zijn geseald en onderhoudsvrij. De onderhoudsvrije AGM scooteraccu heeft accuzuur dat zit in vezels. De accu is dus geseald en daardoor lekvrij, hierdoor kan deze tot een hoek van 90 graden gemonteerd worden. Een Gel scooteraccu is een nog betere variant, deze gelachtige substantie genereert veel vermogen en heeft een langere levensduur. Als laatste hebben wij lithium ion scooteraccu's in ons assortiment. Dit zijn de topmodellen en laten je (op uitzonderingen na) nooit in de steek indien deze met een druppellader bijgehouden worden

Vind jouw Vespa (motor) scooteraccu via onze configurator

In onderstaande zoekmachine kan je jouw type Vespa en bouwjaar kiezen en daarmee de geschikte scooteraccu voor jouw Vespa vinden. Dit geldt natuurlijk ook voor de motorscooter accu's van Vespa. Kan je niet de scooter accu vinden waar naar je opzoek bent? Neem dan contact met ons op via de telefoon of email.  Je kan deze gegevens vinden op onze contactpagina

  • Merk
  • Model
  • Jaar

Druppellader voor Vespa nodig? 

Elke scooteraccu dient bijgehouden te worden met een druppellader. Wanneer een scooter niet gebruikt wordt zal de accu ervan langzaam leeg lopen, dit kan ervoor zorgen dat de accu kapot gaat. Wanneer een accu leegloopt kunnen de metalen plaatjes erin namelijk vervormen, daarnaast komt er meer ruimte voor vocht in de scooteraccu. Een druppellader zorgt ervoor dat jouw scooteraccu altijd vol blijft gedurende het laden, deze overlaad jouw scooteraccu ook niet. Een druppellader is dus een veilige en intelligente acculader. Let op! Voor een lithium-ion scooteraccu dien je een lithium druppellader te gebruiken, deze is ook geschikt voor de conventionele, onderhoudsvrije en gel scooter accu's.