Conventionele Motoraccu's

Conventionele accu'sConventionele accu's
Conventionele accu's

Wat is een conventionele accu?

Een conventionele accu is een accu die onderhoud vereist. Deze vind je vaak in de oudere motoren, omdat ze er toen standaard in zaten. Deze lood zuur accu’s zijn zeer betrouwbaar door de eenvoud van het concept. Het nadeel van dit type accu is dat het lood zuur bijgevuld moet worden. Dit type accu moet bijgevuld worden met gedemineraliseerd water. DOE DIT DUS NIET MET KRAAN/ BRONWATER. Gedemineraliseerd water / demiwater is water waar alle zouten uitgehaald zijn. In dit type water zitten ook minder minerale ionen.
Het type accu is niet geseald. Je mag deze accu dus niet kantelen of in een hoek monteren. Het accuzuur kan dan uit de accu vrijkomen, wat erg gevaarlijk is.

Een greep uit onze collectie Conventionele Motoraccu's!

De functie van een conventionele motoraccu

Er zit een verschil in de functionaliteit van verschillende typen accu’s. Zo is een accu van een elektrische fiets gemaakt om constant energie te leveren voor de trapondersteuning. De accu van een elektrische auto heeft dezelfde functie. Bij een motorfiets hoeft de accu enkel de motor te starten en de dynamo laten werken. De dynamo zorgt ervoor dat de accu wordt bijgeladen, zo kan deze gedurende de rit ook de verlichting laten werken.
Het zuur van een motoraccu zorgt samen met de metalen voor een chemische reactie. Deze chemische reactie wordt opgeslagen in de accu. Wanneer de startmotor om energie vraagt wordt deze energie omgezet in elektriciteit. Wanneer de motor rijdt wekt de dynamo elektriciteit op. Deze stroomt naar de accu en wordt in de accu teruggezet naar de chemische reactie. 

De motoraccu’s van Motorstroom

Motorstroom heeft verschillende typen motoraccu’s op voorraad. Conventionele accu’s worden in verband met regelgevingen niet meer gemaakt. Dit traditionele type accu is vervangen door onderhoudsvrije motoraccu’s. Met onze zoekmachine kun je eenvoudig de juiste motoraccu vinden voor jouw motor.
Naast dit online hulpmiddel kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag met al je vragen over accu’s en toebehoren.

Op zoek naar de juiste accu voor jouw motor? Vind deze met behulp van onze zoekmachine!

  • Merk
  • Model
  • Jaar
 

Meer informatie over merk motor, soort accu & merk accu!