Motorstroom, motor accu's voor alle motoren

Betalen - Retouren

Wat als de motorbatterij toch niet past en ik deze terug wil sturen?

U kunt de motorbatterij binnen de volgens de wet geldende periode van 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen aan ons terugsturen, mits de motorbatterij NIET gezuurd is. Helaas mogen gezuurde batterijen helaas NIET retourgestuurd worden. Gezuurde batterijen mogen immers niet verstuurd worden, dit is wettelijk vastgelegd. Dus is het erg belangrijk eerst de oude batterij te vergelijken met de nieuwe, alvorens u het bijgeleverde zuur toevoegt en daarmee de batterij in gebruik neemt. (zie ook de vraag : Hoe werkt het zuren van de batterij?) 

Mocht de motorbatterij niet passen, neem dan contact met ons op via info@motorstroom.nl. U ontvangt van ons de instructies voor het terugsturen van de accu. Als u zelf per ongeluk de verkeerde batterij besteld blijkt te hebben, bent u verantwoordelijk voor de verzendkosten terug naar ons. Mocht onze website onverhoopt de verkeerde batterij hebben geadviseerd, dan krijgt u de verzendkosten uiteraard van ons terug.


Verzenden van de motorbatterij:

Onze verzendkosten bedragen € 9,95 voor België.  U kunt er natuurijk altijd voor kiezen om uw motorbatterijen van maandag t/m zaterdag op onze afhaallocatie in Waalwijk (Nederland) op te komen halen.


Garantie op onze motorbatterijen:

Op onze batterijen heeft u 6 maanden garantie op fabrieks- en productiefouten.

De factuurdatum is de datum waarop de garantie in gaat en kan alleen gebruikt worden als het aankoopbewijs aanwezig is. Bij duidelijke fabrieks- en/of productiefouten wordt de motorbatterij kosteloos vervangen door Motorstroom. 

Fabrieksfouten kunnen zijn:
Accu geeft 10 volt na opladen waardoor er waarschijnlijk 1 cel stuk is.
Accupool is losgekomen.
Accu lekt op lasnaden.
Alle andere zaken vallen niet onder fabrieksgarantie maar komen 9 van de 10 x door onderladen, overladen, kapotte regelaar, vorst, of zelf bijvullen met zuur.
Indien u ervan overtuigd bent dat het toch een fabrieksfout is, dient u de batterij bij ons retour te brengen waarna wij de accu 24 uur testen.


Retourneren indien de batterij niet past:

Geen gedoe: het retourneren van de motorbatterij is altijd mogelijk, mits ongebruikt en ongezuurd. Bij ontvangst wordt de motorbatterij door ons gecontroleerd op gebruikerssporen en/of schade. Hierna zal het volledige bedrag (aanschaf + verzending) binnen 2 werkdagen aan u worden terugbetaald.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via E: info@motorstroom.nl of T: +31 85 90 20 979

 Openingstijden afhaalpunt

 Maandag

 09:00u – 18:00u

 Dinsdag

 09:00u – 18:00u

 Woensdag

 09:00u – 18:00u

 Donderdag

 09:00u – 18:00u

 Vrijdag

 09:00u – 18:00u 
 In het seizoen tot 21:00u

 Zaterdag

 10:00u – 17:00u

 Zondag

 Gesloten

 

Retouradres: 

ChromeBurner Motorgear
tav Motorstroom
5141 MT  Waalwijk
Nederland


Indien u een motorbatterij wilt retourneren kunt u dat aangeven door een mail te sturen naar info@motorstroom.nl of door het herroepingsformulier te downloaden, in te vullen en bij te voegen bij de retourzending.


Op welke manieren kan ik betalen?

Op motorstroom.be kunt u betalen op de volgende manieren:

mistercash Mistercash

bankoverschrijving Bankoverschrijving

paypal Paypal

 

Hoe werkt het zuren van de batterij?

Begrijpelijke vraag! Accuzuur is een bijzonder goedje en vereist enige aandacht. Met onze zuurpakketten kunt u de motorbatterij zelf veilig vullen. We hebben een stukje uit de gebruiksaanwijzing voor u op deze pagina gezet zodat u dit op uw gemak kunt nalezen:

Conventionele batterijen:

Deze dienen gevuld te worden met accuzuur. Belangrijk is dat de ontluchtingsnippel vrij is. Voor het vullen verwijdert u de doppen en plaatst u de vulbuisjes in de gaten van de motorbatterij. Daarna vult u de individuele cellen met het zuur uit het bijgeleverde zuurpakket. Plaats het zuurpakket omgekeerd op de motorbatterij en duw stevig naar beneden. Hierdoor worden de aluminium zegels verbroken en stroomt het zuur in de cellen. Verwijder of kantel het zuurpakket niet voordat het pakket volledig leeg is. Laat de batterij na het vullen minimaal 30 minuten geopend staan en sluit hierna de accu af door de doppen aan te draaien. Nu kan de accu worden ingebouwd. Denk aan de onluchtingsnippel en sluit deze aan op de onluchtingsslang. Let op bij het aanlsuiten: altijd eerst de + pool! Wij adviseren om regelmatig het zuurniveau te controleren. Mocht de inhoud van de accucellen te laag zijn, dan kunnen deze bijgevuld worden met gedemineraliseerd water, verkrijgbaar bij de drogist, automaterialenzaak en soms zelfs supermarkt.

Onderhoudsvrije motorbatterijen: 

Ook deze motorbatterijen worden geleverd met bijbehorend zuurpakket. Verwijder eerst de strip die de motorbatterij afsluit. Verwijder nu de zwarte strip die het op zuurpakket zit, maar hou de aluminum zegels intact!  Plaats het zuurpakket omgekeerd op de batterij en duw stevig naar beneden. Hierdoor worden de aluminium zegels verbroken en stroomt het zuur in de cellen. Verwijder of kantel het zuurpakket niet alvorens het volledig leeg is. Laat de batterij na het vullen minimaal 30 minuten geopend staan en monteer daarna de zwarte afdekstrip stevg op de motorbatterij voor een hermetische sluiting. Deze strip mag hierna niet meer worden geopend. Nu kan de motorbatterij worden ingebouwd. Let op: bij het aanlsuiten altijd eerst de + pool!


Moet ik mijn motorbatterij nog laden, nadat deze gevuld (gezuurd) is?

Nee, dat is niet nodig, maar laat de motor accu wel even rusten na het vullen.

 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u ons bereiken via E: info@motorstroom.nl of T:  +31 85 90 20 979.