Motoraccu voor jouw Aprilia Motor!

In het midden van de jaren 70 ontwikkelde Aprilia haar eerste motoren, dit waren competitie motorcross motoren. Dit was een 125 cc  tweetakt, waarmee ze direct debuteerde in het wereldkampioenschap motorcross. In het jaar 1985 bouwde Aprilia haar eerste racemotor, deze had een aluminium frame met een Marzocchi voorvork en schokbreker. In deze beginjaren kwam Aprilia in elke klasse waarin ze actief waren aan de top. Toen Valentino Rossi het Aprilia team betrad, kwam er een periode van jarenlang succes Hij werd zowel kampioen in de 125 cc als de 250 cc klasse. Deze jarenlange ervaring en ontwikkeling heeft geleid tot een motor met uitmuntende prestaties. Deze prestaties beginnen bij het ontwikkelen van spanning.

Motoraccu kopen voor jouw Aprilia?

Aprilia motoren worden vaak geleverd met een Yuasa motoraccu vanuit de fabriek. In de Aprilia RSV4 zit bijvoorbeeld standaard de Yuasa YT12A-BS. Er zijn nog meer merken die zeer goede motoraccu's voor Aprilia leveren, deze evenaren de OEM kwaliteit op zijn minst of verbeteren de prestaties zelfs. De accu's voor een bepaald type motor hebben alle de geschikte eigenschappen en afmetingen, vaak zit er een verschil in filosofie van een accumerk. De overige merken accu's die wij leveren zijn: Fulbat en Exide. Alle merken motoraccu's die op de Europese markt staan moeten voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Dit zorgt ervoor dat alle A-merken van uitstekende kwaliteit zijn, uiteraard beter dan de B-merken die ook aan die minimale eisen voldoen. Motorstroom heeft om deze rede enkel de A-merk motoraccu's in haar assortiment.

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

De Aprilia modellen worden zowel voor hobbymatig als voor de competitiesector gebruikt. Hiervoor zijn verschillende motoraccu's met unieke eigenschappen. Voor recreatief gebruik hoef je bijvoorbeeld niet naar het gewicht te kijken en kan je een zwaardere accu gebruiken dan bij de competitie motoren. De meest standaard accu is de conventionele motoraccu. Deze zullen zitten in de oudere Aprilia motoren, omdat deze technologie niet meer gebruikt wordt. Hierop volgt de onderhoudsvrije motoraccu, deze is lichter en zoals de naam het al zegt onderhoudsvrij. Een nieuwere technologie is de gel motoraccu, deze heeft geen dunne vloeistof maar een elektronische gel. Dit maakt hem ook licht, krachtig en duurzaam. De nieuwste technologie zit verwerkt in de lithium-ion motoraccu.

Vind jouw Aprilia motoraccu via onze accu zoekmachine!

Wanneer je een nieuwe motoraccu zoekt voor jouw Aprilia kan je deze gemakkelijk vinden via onze accu configurator. Via deze zoekmachine kun je middels jouw merk motor, model en bouwjaar alle accu's naar voren halen die geschikt zijn voor jouw motor. Deze accu's worden vanuit de fabrikant af gekoppeld aan merken en motoren of betreffen een originele motoraccu van dat type. Deze accu's hebben dus de juiste eigenschappen als startcapaciteit, capaciteit, laadvermogen, afmetingen etc. Mocht je een aanpassing gedaan hebben aan jouw motor dan kan het zijn dat je een andere accu nodig hebt. Je kan dan zoeken op de gewenste specificaties. Mocht je er niet uitkomen hebben wij graag dat je contact opneemt met ons. Wij helpen jou met het vinden van de juiste motoraccu zodat jij weer snel veilig op pad kan met de motor!

  • Merk
  • Model
  • Jaar

Druppellader voor jouw Aprilia motoraccu nodig?

Wanneer je jouw Aprilia motor een of meerdere dagen rust geeft, zal jouw accu langzaam leeglopen. Het leeglopen is erg slecht voor een motoraccu, omdat deze dan sneller kapot kan gaan. Wanneer een motoraccu leeg loopt komt er meer ruimte beschikbaar voor vocht en kou om in de accu te kruipen. Dit kan er dan weer voor zorgen dat de plaatjes die in een accu zitten krom kunnen gaan of breken. Wanneer je jouw motoraccu tijdens inactiviteit aan een druppellader legt voorkom je in de meeste gevallen deze schade. Jouw motoraccu blijft daarnaast altijd vol en is dus klaar voor gebruik als je weer wilt gaan rijden. Voor een lithium-ion motoraccu heb je een druppellader nodig die voor dit type accu geschikt is. Deze is dan ook geschikt voor alle andere typen accu's. Een standaard druppellader is enkel geschikt voor conventionele, onderhoudsvrije (AGM) en gel motoraccu's.