Motoraccu voor jouw Ducati motor!

Het verhaal van Ducati is er letterlijk en figuurlijk een voor in de boeken. Aan het begin van de 20e eeuw kwam de elektronica branche in bloei. Guglielmo Marconi ontwikkelde samen met Adriano Cavalieri Ducati radiotelegrafie. Hiermee konden ze vanaf Bologna (Italië) communiceren met Amerika. Het bedrijf groeide en werd gevestigd in een grote fabriek. Echter in 1944 werd de fabriek doelwit van de geallieerde en werd volledig verwoest. Hierop volgde een volledige nieuwbouw van de motorfabrikant Ducati, hierin zaten de drie gebroeders Ducati in als oprichters. Ducati is in de tussentijd uitgegroeid tot een legendarisch motormerk dat sportiviteit uitstraalt. Ducati is voornamelijk bezig met de passie behouden en ontwikkelen/ verbeteren van haar motoren. Hierbij speelt elektriciteit, waar het verhaal van Ducati begon, een steeds grotere rol. Dat is ook juist de rede dat een Ducati motor een goede motoraccu verdiend. 

Op zoek naar een Ducati motoraccu?

Motorstroom heeft een divers aanbod op het gebied aan motoraccu's, dit bestaat uit verschillende merken en typen. De merken die wij voeren zijn: Exide, Fulbat en Yuasa. Het Amerikaanse merk Exide staat bekend om haar krachtige batterijen met hoge prestaties. Fulbat is een Frans accumerk dat accu's maakt voor zowel de industriële sector als recreatief/ sport. Door de industriële kennis zijn de accu's voor particulieren ook van zeer sterke huizen. Yuasa is een Japans bedrijf dat vaak gebruikt wordt als OEM motoraccu. Hierdoor heeft het een divers aanbod aan accu's met de juiste specificaties voor jouw motor. Onder deze merken motoraccu's onderscheiden we een aantal verschillende typen. 

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

Motor accu's zijn onderscheiden in een aantal typen. Om te beginnen de conventionele motoraccu, deze accu vereist onderhoud en is niet geseald. Deze accu's zijn dan ook niet meer heel populair omdat de techniek ervan simpelweg verouderd is. De tweede stap betreft een opvolger van de conventionele motoraccu. De onderhoudsvrije (AGM) motoraccu vereist geen onderhoud en is vanuit de fabrikant kant-en-klaar en geseald. De volgende trede is een gel motor accu, deze accu's zijn krachtiger en hebben een langere levensduur vergeleken met de twee voorgaande. Deze wordt dan ook veel gebruikt, ook omdat deze geseald is. Het topmodel van de motoraccu's is de lithium-ion motoraccu. Deze accu bevat een metallische vloeistof die veel elektronische kracht ontwikkeld. Dit geeft hem een hogere startcapaciteit, een langere levensduur en een lichter gewicht. 

Vind jouw Ducati motoraccu via onze accu zoekmachine!

De A-merk motoraccu's zijn van hoge kwaliteit en merk/ model specifiek. Dit wil zeggen dat onze leveranciers vele verschillende accu's heeft, hierin zit verschil in afmeting, startcapaciteit, de spanning etc. Daarbij zijn deze accu's gelinkt aan een bepaald model motor. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste motorfiets accu monteert in jouw motor. In de onderstaande zoekmachine vind je makkelijk de motor accu die je nodig hebt. Om te beginnen voer je het merk motor in, dan zal de optie model beschikbaar worden. Wanneer je deze hebt geselecteerd kan je als laatste het bouwjaar van jouw motor selecteren, wanneer je op zoeken drukt zullen alle accu's die compatibel zijn tevoorschijn komen. Twijfel je of heb je andere vragen over de juiste accu voor jouw motor? Wij adviseren je natuurlijk graag, zodat jij uiteindelijk uitkomt bij de perfecte motoraccu.


  • Merk
  • Model
  • Jaar

Druppellader voor jouw Ducati Motoraccu nodig?

  1. Elke accu gaat leeg, vooral tijdens het niet gebruiken ervan. Het beste voor een accu is dus om deze altijd aan een druppellader te leggen, ook al als deze maar 1 dag stilstaat. Een druppellader zorgt er namelijk voor dat een accu altijd tegen het volle aan zit, zonder te overladen. Dit komt doordat een druppellader zich zelf regelt, hierdoor blijft de motoraccu in een zo goed mogelijke staat en wordt de levensduur verlengt. Daarnaast hoef je je niet druk te maken of jouw motor nog start na (lang) stilstaan. Er zijn een paar verschillende typen druppelladers. De normale druppellader is geschikt voor de conventionele, onderhoudsvrije (AGM) en gel motoraccu's. Daarnaast is er een lithium druppellader, deze is geschikt voor alle typen motoraccu's (inclusief lithium-ion motor accu's).