Motoraccu voor jouw Honda motor!

Halverwege de 20e eeuw begon Honda met het massa produceren van haar motoren, een aantal jaren later werden deze geëxporteerd naar Amerika. Hierop volgde verdere uitbreiding van Honda en al snel was Europa aan de beurt. In 1959 werd de Honda aan de tand gevoeld bij de legendarische Isle of Man TT Race waarbij ze een aantal top 10 plaatsten behaalde. Twee decennia later richtte Honda een Research and Development bedrijf op (Honda R&D). Hierin investeert Honda veel in ontwikkeling van haar motoren, maar ook auto's en vliegtuigen.

Op zoek naar een Honda motoraccu?

Je kunt pas echt genieten van "The Power of Dreams" wanneer deze is gestart, hiervoor is een goede motoraccu een vereiste. Zelfs de Motogp gebruikt een hoogwaardige accu terwijl zij geen startmotor hebben. Doordat er steeds meer technologie in een motor verwerkt zit, is het noodzakelijk om een degelijke motoraccu te hebben. Als de motoraccu niet juist functioneert zullen er verschillende sensoren foutmeldingen gaan geven. Motorstroom heeft een ruim aanbod aan Honda motoraccu's, die alle van goede kwaliteit zijn. De A-merk motorfiets accu's zijn van Exide, Fulbat en Yuasa. 

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

Ons assortiment motor accu's kent onderscheid in een aantal typen. Motoraccu's hebben een aantal kenmerken waarin verschil gemaakt wordt. Zo is de ene motoraccu geseald vanuit de fabrikant en de ander open. Daarnaast verschilt het type accuzuur waar gebruikt gemaakt van wordt. De Conventionele motoraccu is de meest standaard variant. Deze moet zo nu en dan bijgevuld worden met gedemineraliseerd water, omdat dit verdampt is. De AGM onderhoudsvrije motoraccu heeft accu zuur dat in vezels zit, dit maakt hem onderhoudsvrij. De gel motoraccu is nog sterker dan de twee voorgaande en heeft een langere levensduur. De beste accu op het moment is de Lithium motoraccu. Deze accu is het lichtst, het sterkst en heeft het meeste leven.

Vind jouw Honda motoraccu via onze accu zoekmachine!

Om snel en gemakkelijk de juiste Honda motoraccu te vinden heeft Motorstroom een accu configurator online staan. Dit is een automatische zoekmachine die de geschikte accu's vindt voor jouw motor. Het enige dat jij hoeft te doen is jouw merk motor te selecteren, gevolgd door het model en bouwjaar. Wanneer je op zoeken drukt komen alle passende accu's naar voren met de juiste afmetingen en capaciteiten. Wanneer je een afwijkende accubak hebt of andere motoreigenschappen dan origineel, zoek dan naar de gewenste specificaties van een accu. Twijfel je over een geschikte accu of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij jou advies kunnen geven.

 

Druppellader voor jouw Honda motoraccu nodig?

Wanneer jouw Honda even een pauze neemt zal de accu leeglopen. Deze blijft op spanning door de dynamo die tijdens het rijden circuleert. Het is aan te raden om jouw Honda aan een druppellader te leggen tijdens inactiviteit. Een druppellader is een intelligente acculader die zich zelf regelt. Wanneer je jouw motor accu aan een druppellader legt zal tegen langzaam opladen totdat deze vol zit, op dat moment laat de druppellader de accu weer iets leeglopen om deze vervolgens weer bij te laden. Deze cyclus herhaalt zich totdat je de druppellader verwijderd. Dit zorgt ervoor dat jouw accu nooit overladen kan worden. Motorstroom heeft voor verschillende Honda motoraccu's druppelladers. Er zijn druppelladers voor Lithium-ion motoraccu's, deze zijn noodzakelijk voor lithium-ion motoraccu's. Deze druppellader kan ook voor alle andere typen motoraccu's gebruikt worden. Daarnaast hebben wij ook enkel voor Conventionele, onderhoudsvrije (AGM) en gel motorfiets accu's druppelladers.