Motoraccu voor jouw KTM motor!

KTM produceert sinds 1954 serie motoren voor consumenten. Toendertijd heette het nog Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen, Hans Trunkenpolz startte met het produceren van motorvoertuigen (Kraftfahrzeuge) in Mattighofen (stad in Oostenrijk). Tegenwoordig wordt enkel nog de "afkorting" KTM gebruikt, de -K staat tegenwoordig voor Kronreif (de eerste investeerder van KTM). In 1992 werd KTM overgenomen na een faillissement, in dit jaar werden er nog geen 7000 motoren verkocht. In 2012 (tien jaar later) verkocht KTM meer dan 107.000 motoren, in 2020 werd dit meer dan 270.000. KTM wil de allergrootste fabrikant worden van sportmotoren. Ze hoeven zich in geen enkele tak meer te bewijzen op hun kwaliteit. KTM gaat samen met een aantal andere motormerken in zee voor de elektrische toekomst! Door het samenwerken worden de accu's van motoren beter en goedkoper.

Op zoek naar een KTM motoraccu?

Motorstroom heeft een uitgebreid assortiment van motoraccu's voor KTM online staan. Deze zijn net zoals KTM een A-merk en van A-kwaliteit. De belangrijkste motor accu merken uit ons assortiment zijn: Exide, Fulbat en Yuasa. Dit zijn bovendien de drie grotere merken op het gebied van motorfiets accu's. Deze accu's worden gebruikt in de MotoGP en MXGP, dé twee wereldkampioenschappen van de sport motoren. Het voordeel dat dit met zich meebrengt is dat onze leveranciers feedback krijgen vanuit het vele testwerk en gemaakte uren. De accu's hebben dus hoge standaarden, maar er zitten wel gradaties in de verschillende soorten motoraccu's.

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

Ten eerste heb je een conventionele motorfiets accu, dit zijn de goedkoopste accu's die onderhoud vereisen. Mocht er veel gedemineraliseerd water verdampt zijn moet deze worden aangevuld. Let erop dat dit de enige accu is die je open mag maken. Vul deze enkel bij met gedemineraliseerd water! Hierop volgen de onderhoudsvrije (AGM) motor accu's, deze komt kant-en-klaar aan zodat je deze direct kan monteren. De volgende stap is een gel motorfiets accu, deze is door de geleiachtige substantie nog veiliger en kan het beter tegen ontladingen. Ten laatste hebben wij de Lithium-ion motor batterij nog in ons assortiment, deze lichte accu laad snel op, heeft een lange gebruiksduur en een grote vermogensdichtheid.

Vind jouw KTM motoraccu via onze accu zoekmachine!

In onderstaande zoekmachine kan je jouw motortype en bouwjaar kiezen en daarmee de geschikte motoraccu voor jouw KTM vinden. Selecteer eerst jouw merk motor, daarna het model en bouwjaar. Heb je een custom build/ zelfgebouwde motor? Bekijk dan goed welke accu past qua afmetingen, dit staat vermeld bij elk product. Twijfel je of heb je andere vragen over het vinden van de juiste accu voor jouw motor? Wij staan voor jou klaar voor advies, zodat jij uiteindelijk uitkomt bij de perfecte motor accu. 


  • Merk
  • Model
  • Jaar

Druppellader voor jouw KTM motoraccu nodig?

Wanneer jouw KTM motor niet gebruikt wordt zal de accu langzaam leeg lopen. Het is aan te raden om jouw motoraccu altijd aan een druppellader te leggen wanneer je niet aan het rijden bent. Deze intelligente acculader zorgt ervoor dat jouw accu op de juiste spanning blijft gedurende inactiviteit. Zo kan je na de winter zonder enige problemen weer direct op pad. Wanneer je een lithium-ion motorfiets accu hebt, is het van belang om een druppellader te kopen die lithium-ion accu's motoraccu's kan opladen. Deze lithium-ion druppelladers doen het bovendien ook voor alle druppelladers. Niet lithium druppelladers zijn geschikt voor conventionele, onderhoudsvrije en gel motoraccu's.