Motoraccu voor jouw Suzuki motor!

Het Japanse merk Suzuki is opgericht door Michio Suzuki, in de beginjaren van de 20e eeuw ontwikkelde hij weefgetouwen voor de bloeiende Japanse katoenindustrie. In 1952 werden de eerste motorfietsen ontwikkeld. De "Suzuki Power Free" was een herenfiets met een 36cc tweetakt motor, het werd vooral als trapondersteuning gebruikt. Een halve eeuw later produceerde Suzuki al meer dan 1,6 miljoen motoren. Van de eerste 36cc met 0,95 PK gaat Suzuki naar de geavanceerde Hayabusa met 1340cc en bijna 200 PK! Suzuki is actief in vele takken van de motorsport, bijvoorbeeld de MotoGP, Rally, Motorcross en meer. Dit zijn genoeg redenen voor de Japanners om hun ontwikkeling door te zetten.

Op zoek naar een Suzuki motoraccu!

Suzuki motorfietsen zijn vanuit de fabriek vaak met een Yuasa accu uitgerust. Motorstroom heeft dit merk in haar assortiment en op voorraad indien het op onze website staat. Naast dit merk hebben wij nog een aantal A merken accu's. Fulbat is hét Franse accumerk, zeker voor motoren. Deze Europese accu's zijn zeer betrouwbaar en kwaliteitsvol. Exide is een Amerikaans accumerk met zeer hoge standaarden. Deze motoraccu's voldoen aan alle eisen en bevatten vele keurmerken. Binnen deze verschillende merken motoraccu's onderscheiden we ook een aantal typen motoraccu's. 

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

Alle Suzuki oldtimers en de wat oudere modellen zijn uitgerust met een conventionele motoraccu, deze accu's zijn gevuld met gedemineraliseerd water. Dit water verdampt en moet worden bijgevuld. Het is mogelijk om daar een van de volgende onderhoudsvrije motorfiets accu's in te zetten. De onderhoudsvrije AGM motoraccu is een accu die gevuld is met accuzuur dat zit verwerkt in vezels, dit maakt de accu krachtiger en onderhoudsvrij. De volgende gradatie is een Gel motoraccu, dit accuzuur wordt omgezet in een gelachtige vloeistof dat elektronisch is. Deze heeft een langere levensduur en een krachtige spanning. De beste motoraccu op dit moment is een lithium-ion motor accu, deze is het lichtst en het meest krachtig. Let wel op dat de startmotor deze hoge startcapaciteit aankan als je op dit moment een ander accutype hebt.

Vind jouw Suzuki motoraccu via onze accu zoekmachine!

Ben je op zoek naar de bijbehorende accu voor jouw motor? Gebruik dan onze accu configurator, deze zoekmachine vind alle motoraccu's uit ons assortiment voor jouw motor. De enige stappen die jij moet doorlopen zijn jouw merk motor selecteren, gevolgd door het model en als laatste het bouwjaar. Wanneer je een andere motoraccu wenst, kan je altijd de specificaties bekijken om te zien welke geschikt is. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld de startmotor of accubak is aangepast. Twijfel je over een geschikte accu of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij jou advies kunnen geven.


  • Merk
  • Model
  • Jaar

Druppellader voor Suzuki nodig?

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw Suzuki motor accu is het van belang om een geschikte druppellader aan te schaffen. Een druppellader houdt jouw motorfiets accu op peil. Dit zorgt ervoor dat jouw accu niet leeg zal lopen en vervolgens kapotgaat. Deze intelligente acculader is dus een investering met een goede opbrengst. Er zijn twee soorten druppelladers op de markt. Een standaard druppellader is geschikt voor de conventionele, onderhoudsvrije (AGM) en gel motorfiets accu's. Deze zijn dus niet geschikt voor lithium ion motoraccu's. Een lithium-ion druppellader kan gebruikt worden voor alle typen motoraccu's.