Motoraccu voor jouw Triumph motor!

Het Britse merk Triumph is opgericht door Siegfried Bettman, hij is verhuisd van Duitsland naar Engeland om daar een bedrijf op te richten. In 1883 begon Bettman met het importeren van Duitse naaimachines, daarnaast verkocht hij fietsen met zijn eigen merklabel "Bettman". Een half decennium later werd de bedrijfsnaam Triumph in het leven geroepen. Triumph wilde zich aan het einde van de 19e eeuw nog niet bemoeien met de motorenbranche, in Engeland moesten deze namelijk wandelend bij te houden te zijn. Triumph begon in de eerste jaren van de 20e eeuw met het produceren van motoren in Engeland en Duitsland. In 2020 verkocht Triumph zo'n 50 duizend motors, het is dus uitgegroeid tot een van de grotere spelers op de markt. Triumph heeft een unieke beleving met een geheel eigen karakter. Het starten ervan begint natuurlijk met een goede motoraccu. 

Op zoek naar een Triumph motoraccu?

Voor Triumph motoren heeft Motorstroom een groot aanbod aan motoraccu's, deze zijn verdeeld over een aantal merken. De merken motoraccu's die wij voeren zijn: Exide, Fulbat, Yuasa. Deze drie zijn marktleiders op het gebied van motoraccu's. De Yuasa motoraccu is een OEM motoraccu voor Triumph motoren, het is bekend dat deze gebruikt werden door Triumph zelf. Dit wil niet zeggen dat een Fulbat of Exide Triumph accu minder goed is, in tegendeel staan deze merken er juist om bekend om de originele kwaliteit te evenaren, maar de focus ligt op het overtreffen ervan. Daarnaast is het met een aftermarket motoraccu mogelijk om te switchen van type, wel moet u kijken welke motoraccu's geschikt zijn voor uw motor.

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

In de motorbranche zijn er verschillende typen motoraccu's, deze hebben vaak verschillende eigenschappen op het gebied van startcapaciteit, laadtijd, lek bestendigheid, afmetingen en meer! De oudere generatie accu's zijn de conventionele motoraccu's. Deze motorbatterijen vereisen onderhoud en zijn niet lekvrij. Vaak zitten deze accu's standaard in de oudere motoren. Een nieuwer type is de onderhoudsvrije (AGM) motoraccu, deze accu's zijn gesloten vanuit de fabriek en mogen dus niet zelf opengemaakt te worden. Dit wil ook zeggen dat dit niet nodig is. Deze accu's zijn klaar voor gebruik vanuit de fabriek en hoeven enkel met een druppellader bijgehouden te worden zoals elke motoraccu. Hierop volgen de innovatieve Gel motoraccu's en de Lithium-ion motor accu's. De Lithium motoraccu is de best presterende op dit moment. Maar beide motor accu's hebben uitstekende capaciteiten en levensduren. 

Vind jouw Triumph motoraccu via onze accu zoekmachine!

In de zoekmachine onder deze paragraaf kan je jouw Triumph motor selecteren om zo de geschikte motoraccu's naar voren te halen. Je kan er dan vanuit gaan dat deze accu's passen qua formaat en de juiste spannings- eigenschappen hebben. Vanaf hier is het dus de eigen wens/ behoefte die bepaalt welke accu het beste voor jou geschikt is. De zoekmachine werkt erg eenvoudig. Selecteer eerst jouw merk motor, de optie model wordt dan beschikbaar gevolgd door het bouwjaar. Mocht je aanpassingen hebben gedaan aan jouw motor of accubak, dan kan het zijn dat je een andere accu nodig hebt. Je kan dan het beste zoeken op de juiste afmetingen en vervolgens kijken naar de juiste specificaties. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste motoraccu? Twijfel dan niet en neem contact met ons op, wij helpen jou graag verder.


  • Merk
  • Model
  • Jaar

Druppellader voor jouw Triumph motoraccu nodig?

Welk type motoraccu je ook hebt, is het aan te raden om een goede druppellader in huis te hebben. Elke motoraccu wordt slechter van inactiviteit, omdat deze dan leegloopt. Het leeg raken van een accu kan ervoor zorgen dat deze kapot gaat en dat je jouw motor niet meer gestart krijgt. Motorstroom raadt het daarom aan om jouw motoraccu tijdens inactiviteit altijd aan een druppellader te hangen. Dit proces kan worden vereenvoudigd door een adapter aan te sluiten, deze is voor een aantal modellen beschikbaar. Dan is het letterlijk plug en load. Let erop voor wat voor type accu je de druppellader wilt gaan gebruiken. Wanneer je een lithium-ion accu wilt opladen heeft u een druppellader nodig die daar geschikt voor is, deze lithium-ion geschikte druppelladers zijn ook geschikt voor alle andere typen accu's. Een normale druppellader is geschikt voor Conventionele, onderhoudsvrij en gel accu's.