Motoraccu voor Yamaha

Yamaha oldtimer motoraccu

Yamaha Motor is ontstaan in 1953, toen Genichi Kawakami een sample productie wilde doen voor motoren. Hier voorafgaand ging een aantal jaar aan onderzoek, Yamaha wilde namelijk enkel een motor op de markt brengen die beter is dan de rest. De eerste Yamaha motor is de Yamaha Ya-1 125cc tweetakt (luchtgekoeld). Deze motor werd direct aan de tand gevoeld tijdens de grootste races van Japan, waarbij ze in dat jaar en het jaar erna domineerde. Dit was dan ook een doorbraak voor Yamaha, het nieuws werd namelijk wereldwijd verspreid. Dit had tot gevolg dat Yamaha haar motors op de Amerikaanse markt kon brengen. Yamaha verkoopt tegenwoordig miljoenen motors per jaar, wat het een interessant merk maakt voor aftermarket onderdelen als motoraccu's.

Op zoek naar een Yamaha motoraccu?

Yamaha heeft een breed scala aan motorfietsen dat erg populair is onder de consument. Dit leidt tot een uitgebreid assortiment aan Yamaha motoraccu's. De accu's uit ons assortiment worden ook gebruikt door Yamaha in de Motogp, MXGP, World Superbiker en meer. Hierdoor heeft de fabrikant ook veel feedback van externe engineers en worden de accu's lichter, sterker, betrouwbaarder en duurzamer. De krachtige accu's uit ons assortiment zijn van de A-merken Exide, Fulbat en Yuasa. Deze merken zijn bovendien een van de marktleiders op dit moment. Kort samengevat heeft Motorstroom de beste motorfiets accu's voor Yamaha motoren!

Welke typen Yamaha motoraccu's zijn er?

We onderscheiden een aantal typen motoraccu's in ons assortiment. Het goedkoopste type motor accu is de conventionele motorfiets accu. Deze accu is de enige motorfiets accu die onderhoud vereist, het water verdampt namelijk in de accu en dit moet worden bijgevuld zodat de accu blijft functioneren. De volgende accu's in dit verhaal zijn onderhoudsvrij en geseald vanuit de fabrikant. Dit heeft vele voordelen voor een motoraccu. De accu is onderhoudsvrij, dit wil zeggen dat deze enkel met een druppellader onderhouden hoeft te worden. Daarnaast zijn de accu's hierdoor kantelbaar, waardoor ze makkelijk in jouw motor geplaatst kunnen worden en eventueel in een hoek te monteren zijn. Bij de onderhoudsvrije (AGM) motor accu's zit het accuzuur verwerkt in vezels, wat onderhoud voorkomt. Hierop volgen de gel motorfiets accu, waarbij zuur wordt omgezet in elektronisch gel wat veel vermogen kan leveren. De crème de la crème van de accu's is de Lithium-ion motoraccu. Deze bevat een metallische vloeistof dat licht van gewicht is en erg veel vermogen levert tijdens zijn lange levensduur.

Vind uw Yamaha motoraccu via onze accu configurator

In de accu zoekmachine hier onderstaand kunt u eenvoudig de geschikte accu vinden voor uw motorfiets. Het enige dat u hoeft te doen is uw motormerk te selecteren, gevolgd door uw model en ten laatste het bouwjaar. Wanneer u op zoeken klikt komen de geschikte accu's naar voren. Onze leveranciers hebben voor bijna alle merken en typen motors specifieke accu's ontwikkeld. Dit leidt tot een perfecte pasvorm in uw accubak en de gewenste capaciteiten voor uw motorfiets. Wanneer u een afwijkende accubak heeft of andere motoreigenschappen dan origineel, zoek dan naar de gewenste specificaties van een accu. Twijfelt u over een geschikte accu of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij u advies kunnen geven.

Motorcycle Battery Finder

Yamaha R6 motoraccu

Druppellader voor Yamaha nodig?

Wanneer uw Yamaha motor stilstaat, zal uw motoraccu langzaam leeg lopen. Het is raadzaam om uw motorfiets accu aan een druppellader te leggen wanneer u niet aan het rijden bent. Deze druppellader zorgt ervoor dat uw accu op de juiste spanning blijft gedurende inactiviteit. Zo kan je na de inactiviteit zonder enige problemen weer op pad. Wanneer je een lithium-ion motor accu hebt, is het van belang om een druppellader te kopen die lithium-ion accu's motoraccu's kan opladen. Deze lithium-ion druppelladers doen het bovendien ook voor alle druppelladers. Niet lithium druppelladers zijn geschikt voor conventionele, onderhoudsvrije en gel motoraccu's.