Uitleg over Motoraccu’s

Wat is een motoraccu?

De kracht van de motor, de reden waardoor jouw motor kan opstarten. In een accu zitten platen lood en loodoxide in een bad met een zwavelzuuroplossing. Dit zorgt ervoor dat jouw accu beschikt over stroom om jouw motor mee op te starten. Tijdens het rijden zorgt de dynamo er voor dat de accu wordt bijgeladen. Dat is nodig, aangezien een stilstaand voertuig er voor zorgt dat de accu beetje bij beetje leegloopt. Tijdens het leeglopen van de accu, verdwijnt zwavelzuur. Dit zorgt er weer voor dat jouw accu een groter risico loopt wanneer de temperatuur onder nul graden komt, het kan dan kapot vriezen. Gelukkig is daar wel een oplossing voor, namelijk een druppellader. Dit zorgt er voor dat jouw motoraccu altijd op de juiste spanning blijft, waardoor je de levensduur van de accu aanzienlijk verhoogd.

Er zijn verschillende typen motoraccu’s, die elk hun eigen kenmerken hebben en die in verschillende prijsklassen onder te verdelen zijn. Verder kunnen ook de afmetingen van de accu’s nog variëren. Het is dus ontzettend belangrijk om na te gaan wat voor accu je nodig hebt en wat het formaat moet zijn, zodat het in jouw motor past. Hier bij Motorstroom hebben we een enorm assortiment accu’s van verschillende typen met elk hun specifieke eigenschappen, waardoor we iedereen kunnen voorzien van de juiste motoraccu! Bekijk hier onder de motoraccu configurator om na te gaan welke accu bij uw motorfiets past!

  • Merk
  • Model
  • Jaar

Welke type motoraccu’s verkopen wij?

Conventioneel

Conventionele accu’s worden ook wel loodzuur accu’s genoemd, deze motoraccu’s zijn al het langst in de markt. Dit zijn normaal gesproken de goedkopere type motoraccu’s vanwege de eenvoudigere constructie, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Het is erg belangrijk om conventionele motoraccu’s goed te blijven onderhouden en bij te vullen met gedemineraliseerd water om de levensduur te maximaliseren! Anders treed er verdamping op en dan verliest de accu zijn kracht. Verder zijn het relatief zware accu’s die niet kantelbaar zijn, aangezien ze niet lekbestendig zijn. De krachtige conventionele accu’s leveren een hoge elektrische stroom en zijn daarnaast ook nog eens makkelijk te recyclen! Bekijk hier al onze conventionele motoraccu’s.

Onderhoudsvrij

Onderhoudsvrije accu’s worden ook wel AGM (Absorbing Glass Material) accu’s genoemd. De naam zegt het eigenlijk al, je hoeft deze accu’s niet te onderhouden nadat je hem in jouw motor geïnstalleerd hebt. LET OP dat je onderhoudsvrije accu’s vóór het eerste gebruik wél moet vullen met accuzuur. Echter, nadat je de accu gevuld hebt, mag je het NOOIT meer bijvullen! Je kan daarna namelijk ongestoord de weg op en je hoeft ook niet bang te zijn dat de accu lekt, aangezien het volledig afgesloten is (VRLA). Deze onderhoudsvrije motoraccu’s hebben daarnaast een langere levensduur dan de goedkopere conventionele accu’s en ze zijn ook nog eens krachtiger! Bekijk hier al onze onderhoudsvrije motoraccu’s.

Gel

Gel motoraccu’s zijn speciaal ontworpen om maximale prestaties en veiligheid te bieden, terwijl het ook nog een langere levensduur heeft dan de onderhoudsvrije AGM motoraccu’s. Ze worden wel eens onterecht gezien als de onderhoudsvrije AGM motoraccu’s, omdat gel motoraccu’s ook onderhoudsvrij zijn, maar gel accu’s zijn veel meer dan dat! Gel accu’s worden kant en klaar bezorgd en vereisen geen behandeling met accuzuur of ander onderhoud. Je kunt deze gebruiksvriendelijke accu direct uit de doos halen en in jouw motor stoppen zonder complicaties! Gel motoraccu’s kunnen niet lekken (VRLA) en zijn kantelbaar tot 90 graden, waardoor het de ideale accu’s zijn voor alle sporten die hoge prestaties vereisen. Daarnaast is het geschikt voor motoren met veel stroomverbruikers aan boord (denk aan gps, extra verlichting of verwarmde handvaten). Bekijk hier al onze gel motoraccu’s.

Lithium-ion

De nieuwe generatie motoraccu’s. Lithium accu’s staan bekend om hun uitzonderlijke power en compacte formaat, met de langste levensduur! Hiermee onderscheiden zij zich van de andere accutypen, daarom liggen de prijzen over het algemeen iets hoger. Lithium-ion motoraccu’s vereisen geen behandeling met zuur of ander onderhoud, want ze zijn onderhoudsvrij. Je kunt deze gebruiksvriendelijke Lithium accu’s direct uit de doos halen en in jouw motor stoppen zonder complicaties. Daarnaast zijn Lithium-ion motoraccu’s kantelbaar tot 90 graden, waardoor het altijd perfect past in jouw motorfiets. Het zijn de ultieme motoraccu’s voor krachtige toestellen, om mee te racen en zelfs om offroad te gaan, aangezien het qua gewicht de lichtste accu’s zijn! Bekijk hier al onze Lithium-ion motoraccu’s.

Welke merken verkopen wij?

Fulbat

Dé Europese producent en leverancier van betrouwbare motoraccu’s. Zij fabriceren alle verschillende accutypen van de beste kwaliteit. Fulbat is expert op het gebied van innovatie van accu’s. Kijk hier voor meer producten van Fulbat.

Exide

Dé Amerikaanse producent en leverancier van betrouwbare motoraccu’s met meer dan 130 jaar ervaring! Zij leveren wereldwijd accu’s van de beste kwaliteit en daarnaast zo milieuvriendelijk mogelijk. Kijk hier voor meer producten van Exide.

Yuasa

Dé Japanse producent en leverancier van betrouwbare motoraccu’s. Zij leveren wereldwijd enkel de beste kwaliteit accu’s van de nieuwste technologie. Dit gaat gecombineerd met een focus op duurzaamheid. Kijk hier voor meer producten van Yuasa.